Egy egészségesebb élet

Mindannyiunk kedvence, a tejszínes-tárkonyos csirkeleves

Talán nincs is olyan ember a környezetemben, aki ne ismerné valamilyen formában a tejszínes-tárkonyos csirkelevest. Én fagyasztott zöldségeket szoktam használni, nyilván ez ízlés dolga. Íme, ahogyan én készítem:

Hozzávalók:

250 gramm kelbimbó

750 gramm zöldségkeverék –ez esetben én Jégkertet használtam-

1 db közepes vöröshagyma –nálam pontosan 95 gramm-

20 ml extra szűz olívaolaj –vagy egyéb más zsiradék-

500 gramm tisztított csirkemell

190 ml cukormentes habtejszín

30 gramm teljes kiőrlésű liszt

8 gramm szárított tárkony + ízlés szerint só + nálam néhány csipet őrölt kömény és fehér bors 

2000 ml víz

Elkészítése: a zsiradékra öntöttem a kimért zöldségeket (kelbimbó, zöldségkeverék, egyben hagyva a hagymát- és fedő alatt kis tűz fölött pároltam, amíg csíkokra vágtam a csirkemellet. Majd rátettem a felszeletelt csirkemellet is, befűszereztem és felöntöttem vízzel. Fedő alatt megfőztem a húst és a zöldségeket. Amikor már minden megpuhult, a tejszínt kikevertem a kimért liszttel. Hozzámertem több merőkanál forró levest, csomómentesre kevertem, utána hozzáöntöttem a lábosban lévő leveshez. Még egy utolsót hagytam forrni mielőtt elzártam a tüzet alatta.

SAM_5918
Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

A kész levesem súlya 3742 gramm lett, benne: 2044 kalóriával, 169 gramm fehérjével, 120 gramm szénhidráttal (szénhidrát diéta szabályai szerint 107 gramm) és 89 gramm zsír.

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!