Egy egészségesebb élet

Egy gombóc málnás – étcsokoládés fagyit?

Már korábban írtam arról, hogy mennyire jó döntés volt, hogy beruháztunk egy hideg nyalat készítő gépre. Előző alkalommal tejcsokoládés kókuszos fagylaltot csináltunk, most pedig málnás-étcsokoládés verzióra esett a választás.

Hozzávalók:

125 gramm málna

200 gramm 30%-os cukormentes habtejszín

250 ml 3,5%-os tehéntej 

40 gramm legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé

30 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer -vagy 120 gramm cukornak megfelelő egyéb édesítő-

Elkészítése: a málnát, az édesítőszert, a tejet és a már megolvasztott étcsokoládét botmixerem segítségével alaposan eldolgoztam és 20 percre a mélyhűtőbe tettem a masszát. A már előre lefagyasztott (fagyi)tálba öntöttem 20 perc elteltével a fagylaltunk alapját, majd csak hagytuk, hogy tegye a gép a dolgát. Íme a végeredmény:

SAM_5568

Ami a számokat illeti: a kész fagylaltunk súlya 645 gramm lett, az összes CH -a diétám szabályai szerint- 31 gramm lett míg az összes kalória 990 lett. 100 grammra levetítve 154,89 kalóriát és 4,8 gramm szénhidrátot jelent.

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!