Egy egészségesebb élet

Tejcsokoládés kókuszos fagylalt

Körülbelül kettő hete vásároltunk egy szuper fagylaltkészítő gépet és ez kifejezetten a férjem vágya volt -persze nem ellenkeztem-. Ugyanis ha kikeverem a hozzávalókat, formába öntöm és fagyasztóba teszem, akkor bizony “kristályos” lesz a fagylaltunk. Ha viszont van egy ilyen gépünk ez elkerülhető és igazi cukrászdában/boltban kapható fagylalt élményben lehet részünk. Arról ugye nem is beszélve, hogy a hozzávalókról mi, készítők döntünk, ami inzulinrezisztensként elég mérvadó. 

Hozzávalók:

380 gramm cukormentes tejszín

120 gramm natúr joghurt

50 gramm cukormentes tejcsokoládé -nálam wawel márákjú-

20 gramm holland kakaópor

20 gramm négyszeres erejű természetes édesítő -vagy 80 grammnak megfelelő egyéb édesítő-

30 gramm kókuszreszelék 

Elkészítése: a fenti összes hozzávalót alaposan elkeverem egy tálban -a csokoládét megolvasztva öntöttem a tejszínhez-. Ezt a “masszát” betettem 25-30 percre a mélyhűtőbe. A már “lefagyott” fagylaltkészítő táljába öntöttem és a gép végezte is a dolgát. A mi gépünknek ehhez a mennyiséghez 35 percre volt szüksége:

SAM_5392

Ekkor még elég krémes állagú, de már igen hideg. Ilyenkor mi még be szoktuk tenni a fagyasztóba hogy jobban lehűljön. Így körülbelül másfél óra alatt picivel több mint 600 gramm házi fagylaltunk lett, cukormentesen a bolti ár töredékéért. 

SAM_5394

Ami a számokat illeti a fenti hozzávalókból nekünk 611 gramm kész fagylaltunk lett. Ez összesen 1668 kalóriát és 32 gramm szénhidrátot jelent -a diétám szabályai alapján, ha valaki a teljes szénhidrát mennyiséget szeretné tudni, nem titok 55 gramm-. 

 

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!