Egy egészségesebb élet

Házi májas gyorsan és egyszerűen

Sertésszalonna, bőrke, kukoricakeményítő, szójaliszt, dextróz, sűrítő anyagok különböző ízfokozók és “egy kevés” máj. Olvasgatva a különböző márkájú májasok összetevőit nem találtam olyat, aminek az első összetevője valóban máj lett volna. Meg kell állapítsam kevés olyan májas van a pultokban ami nem vízzel kezdődik, jó esetben sertésszalonnával. 

Ezért is döntöttem úgy, hogy inkább itthon készítem, hiszen 30 perc időráfordítással igazi, cukor és egyéb “izgalmas” összetevők helyett valóban májast tehetek az asztalra. 

Hozzávalók:

335 gramm csirkemáj

10 ml zsiradék -nálam extra szűz olívaolaj-

45 gramm vöröshagyma

fűszerek ízlés szerint -nálam 1 gramm tárkony, 1 gramm rozmaring, 3 gramm himalájai só, csipet bors-

15 gramm cukormentes dijoni mustár

5 gramm zsiradék -nálam most margarin volt, de lehet ez is extra szűz olívaolaj, kókuszolaj, margarin stb.-

40 gramm tejföl -nálam 20%-os zsírtartalmú-

Elkészítése: a májat alaposan megmostam és megtisztítottam. Kimértem az extra szűz olívaolajat, rávágtam a vöröshagymát, majd rátettem a májakat és befűszereztem. Ha valakinek akad otthon friss fűszere még finomabb lesz a végeredmény. Mikor megfőtt a máj turmixgépbe tettem. Ráöntöttem a kimért tejfölt, mustárt és 5 gramm margarint. Alaposan eldolgoztattam a géppel, mert én nem szeretem, ha vannak benne májdarabok. 

Ebből az adagból 377 gramm lesz a kész májas súlya. Az össz. CH tartalma 3 gramm, míg kalória tartalma 658. Azért ilyen kevés mert a szénhidrátdiéta szabályai szerint a fenti hozzávalókból csak a vöröshagymára kell szénhidrátot számolni. 100 grammra levetítve elenyésző a szénhidráttartalom, kalória pedig 174,55 van benne. (Ha valaki mindenre számolna CH-t, akkor az összes CH tartalom 17 gramm, ami szintén nem sok, ez esetben 100 grammban 4,42 CH van.)

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!