Egy egészségesebb élet

Teljes kiőrlésű almás pite

Ezt a nagyszerű almás pite receptet itt találtam és némi módosítással már nekem/nekünk is ehetővé vált. 

SAM_4996

Hozzávalók:

750 gramm tisztított alma

ehhez ízlés szerint fahéj és négyszeres erejű édesítőszer

Hozzávalók a tésztához:

210 gramm teljes kiőrlésű liszt

90 gramm finomliszt

95 gramm margarin

35 gramm négyszeres erejű édesítsőzer (vagy egyéb édesítőszer)

10 gramm sütőpor

1 db tojás ‘L’-es tojás -60 gr- + 1 db a kenéshez (a tésztából elhagyható)

90 ml 1,5%-os tej

Elkészítése: Az almákat megpucoltam, lereszeltem és édesítővel-fahéjjal felfőztem. Közben összegyúrtam a tészta hozzávalóit, körülbelül 20 perce hűtőbe tettem. Az almát szűrőbe tettem, megvártam, míg szépen lecsöpögött. A tésztát megfeleztem, tepsi méretűre nyújtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a sodrófa segítségével a tészta egyik, kinyújtott felét, majd rátettetem a lecsöpögtetett almát. Ha vizesebb az alma némi teljes kiőrlésű búzadarával meghinthetjük az alma alatt a tésztát. Majd ráhelyeztem az utolsó tésztalapot is. A tetején lévő nyújtott lapot alaposan, sűrűn megszurkáltam és egy felvert tojással megkentem. 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem. 

A kész, megsült pitém súlya 1223 gramm lett, ebben 1692 kalória, 44,9 gramm fehérje, 32,8 gramm zsír és 301 gramm szénhidrát ( a szénhidrát diéta szabályai szerint számolva 295,5 gramm) lett nekem.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!