Egy egészségesebb élet

Pudingos rakott kuglóf

A héten muffulettát készítettem és mindig gondban voltam a kenyér kivágott belsejével. Nem szeretettem volna kidobni, így első elhatározásra úgy döntöttem mákos gubát fogok belőle készíteni. Aztán rájöttem nem lenne túl szuper dolog a férjemnek másnap ebédre a munkahelyre mákos dolgot pakolni, így mást kellett kitalálnom. Így született meg ez a gyors, sütés nélküli desszert, ami elsőnek furcsának tűnhet, de bizton állíthatom finom lett.

Hozzávalók:

20 gramm margarin a forma kikenéséhez

1 tasak csokoládés pudingpor

1 tasak vaníliás pudingpor

60 gramm 4édes -vagy más édesítőszer-

380 gramm kenyér belseje -teljes kiőrlésű-

500 ml 1,5%-os tej

500 ml tejszín

házi eperlekvár és cukormentes tejszínhab

Elkészítése: Először is megfőztem a pudingokat. Az egyik pudingporhoz jelen esetben tejszínt használtam, hogy lassítsam a szénhidrátok felszívódását, illetve, hogy kevesebb szénhidrátot tartalmazzon, sajnos így a kalória tartalma nőtt meg. Következő alkalommal elképzelhető, hogy csak tejszínt fogok használni. Tehát az egyiket tejszínnel, a másikat tehéntejjel készítettem el, egyenként 30-30 gramm 4édessel kevertem ki őket. A kivajazott kuglóf forma aljába öntöttem a vaníliás puding felét, majd rátettem a kenyér belsejét, végül leöntöttem a csokoládé ízű pudinggal. 6 órán keresztül pihent a hűtőben. Tálalás előtt kifordítottam a formából és eperlekvárral, tejszínhabbal díszítettem:

SAM_4926

A kész súly 1404 gramm lett, az összes szénhidrát tartalom 236,84, az összes kalória tartalma pedig 2032,08 lett nekem. 100 grammban 16,8 CH és 144,7 kalória lett, díszítés nélkül!

SAM_4929

Ha valaki szeretné, hogy csak lassú szénhidrátokat tartalmazzon, megoldható: ma már van olyan főzős pudingpor amiben nincs keményítő, csak tejszínnel főzd és a lekvárt, mint díszítést hagyd ki és már készen is van. 🙂

Jó étvágyat!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!