Egy egészségesebb élet

Teljes kiőrlésű túrós lángos

SAM_4757

 

Hozzávalók:

280 gramm teljes kiőrlésű liszt

120 gramm finomliszt

250 gramm túró

20 gramm búzasikér

10 gramm só

1 db L-es méretű tojás -nálam 56 gramm volt-

10 ml zsiradék a tésztába -nálam extra szűz olívaolaj-

30 gramm friss élesztő

180 ml langyos víz

+ olaj a lángos sütéséhez 

+ a feltét -kinek mi, nálunk: fokhagyma, tejföl, reszelt sajt

Elkészítése: a hozzávalókat kimértem és a robotgép üstjébe tettem a vizet leszámítva -fokozatosa öntöttem-. Ügyeltem arra, hogy a só és az élesztő a tál két külön oldalába kerüljön. Egy könnyű, kissé ragadós tésztát kell(ene), hogy kapjunk. 45 percig lefedve kelesztettem. Miután duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen megformáztam. Mivel elég lágy a tészta némi óvatosságot igényel a formázás. Forró olajban mind a két oldalát pár perc alatt megsütöttem. Fokhagymásan, tejfölösen, reszelt sajttal a tetején fogyasztottuk. 

A férjem másnapra töltött lángost kért:

100 gramm lángosban (feltét-töltelék nélkül) 32,5 szénhidrát lett nekem. A kalória értékét ez esetben pontosan megírni nem tudom, hiszen ez attól is függ ki – mennyi tejfölt-sajtot és egyebet tesz rá, az “alap” kisült lángosban 358,6 kalória lett.  Egy adagot 100 grammosra mértem ki, így 9 és fél adagot tudtam kisütni a fenti hozzávalókból. 

Jó étvágyat! 🙂

 

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!