Egy egészségesebb élet

Friss kókusztej otthon? Egyszerűbb, mint hinnéd!

Emlékszem mennyi receptet átböngésztem az életmódváltásunk legelején, hogyan is kell házilag kókusztejet készíteni. A boltival sincs különösebb gond, bár kétségtelen, hogy nagyon meg kell nézni mit tartalmaz, hiszen a legtöbben van hozzáadott cukor, sőt találkoztam olyannal, amibe még színezékek is kerültek. A jó hír, hogy kevés időráfordítással hihetetlenül finom házi kókusztejet készíthetünk.

Hozzávalók (ebből 500 ml szokott nekem kijönni):

100 gramm kókuszreszelék

500 ml víz

ízlés szerint: vaníliarúd belseje vagy aroma, édesítőszer

+ ha megoldható gézlap, ha nincs, akkor egy szűrő

Elkészítése: kimérem a kókuszreszeléket, majd ráöntöm a vizet, ami felforralok. Amikor kihűlt turmixgépbe teszem és alaposan leturmixolom. Egy szűrőt gézlappal bélelek ki, majd ráöntöm a turmix kelyhéből a kókuszos vizet. Alaposan kinyomkodom és üvegbe töltöm. Én szeretem fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tenni. Látni fogjuk, ahogy a kókuszzsír “kiül” a tetejére 🙂

giphy (3)

 

 

SAM_4191

 

Ami az inzulinrezisztenciát illeti ez esetben:kókusztej fogyasztható reggelire mivel nem kell rá szénhidrátot számolni (ilyen még a mandulatej is). 

Kókusztejes kávé zabpelyhes kókuszgolyóval

Kókusztejes kávé zabpelyhes kókuszgolyóval

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bsazs says:

    Szia Viktória, 71 forintért vásároltam a szomszédos patikában 🙂 2 darab 10×10 cm-es kockára van összehajtogatva.

  2. Viktória cfve says:

    Gézlapot hol tudtál venni? Jól hangzik a recept, de sima szűrővel nagyon nehéz helyettesíteni a gézlapot 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!