Egy egészségesebb élet

Magvas graham kenyeret az asztalra!

Már többször írtam, hogy amióta ráéreztem a kenyérsütés ízére ritkán “fanyalodunk” rá a bolti kenyérre. A sarki tojásosnál találtam hihetetlen jó árban graham lisztet, azóta állandó jelleggel megtalálható a szekrényünkben. Kicsit durvább lisztnek mondanám mint a teljes kiőrlésű, de ez egyáltalán nem tűnik fel a kenyérben (sem). 

Hozzávalók:

350 gramm graham liszt

150 gramm rétesliszt

7 gramm szárított élesztő

30 gramm lenmag

30 gramm napraforgómag

20 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

10 gramm só (nálam parajdi)

20 gramm búzasikér

250 ml langyos víz (ez a liszt minőségétől függően picit változhat)

SAM_4601

Elkészítése: a kimért hozzávalókat a robotgép üstjébe öntöttem és a legkisebb dagasztó fokozat mellett folyamatosan adagoltam a langyos vizet. Egy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kell(ene) kapnunk. Amikor szépen elvált a tészta az edény falától 45 percig letakarva pihentettem. 

Formáztam:

Egy sütőpapírral bélelt jénaiba tettem, ahol lefedve újabb 15 percig kelesztettem. A sütőt előmelegítettem, a kenyeret vízzel alaposan bespricceltem és közepes hőfokon (villany esetében körülbelül 180°C) 40 perc alatt készre sütöttem:

100 gramm kész kenyérben 34 gramm szénhidrát és 244,3 kalória lett nekem. 

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!