Egy egészségesebb élet

Sonkás-sajtos húsos muffin borsós bulgurral

 

Sonkás – sajtos húsos muffin borsós bulgurral és sajttal töltött gombafejekkel

A minap találtam ezt a receptet, ide kattintva olvasható. Nagyon megtetszett, tudtam nem lövök mellé ha ezt teszem majd az asztalra vasárnap ebédre. 

Hozzávalók a muffinhoz:

400 gramm darált sertés

230 gramm kockázott sonka

90 gramm reszelt trappista

1 db XL-es méretű tojás – nálam 70 gramm-

5 gramm só -nálam parajdi-

1 evőkanál majoránna

1 kávéskanál fekete bors

2 csipet őrölt kömény

10 ml zsiradék -nálam extra szűz olívaolaj-

Hozzávalók a körethez:

250 gramm mirelit zöldborsó

10 ml extra szűz olívaolaj

10 gramm Reform Vito ételízesítő

100 gramm szárazon mért barna bulgur

és

435 gramm tisztított gomba

fűszerek -nálam só, fehér bors és tárkony-

60 gramm reszelt trappista

10 ml zsiradék -nálam extra szűz olíva olaj-

 

Elkészítése: A darált húst, a kockázott sonkát, a reszelt sajtot, a zsiradékot, a fűszereket és a tojást alaposan elkevertem, majd muffin formákba adagoltam. Magas hőfokon 30 perc alatt készre sütöttem őket.

Közben feltettem a kimért bulgurt 4-szeres vízzel és egy kanál cukormentes ételízesítővel főni. A borsót pedig elkezdtem párolni a zsiradékkal. 

SAM_4562

A gombákat megtisztítottam, befűszereztem, sajttal megtöltöttem, olajjal meglocsoltam és -mivel a sütőm foglalt volt- a multifry készülékbe rakosgattam őket, amiben 25 perc alatt elkészültek. 

SAM_4564

A muffinokra nem számoltam szénhidrátot, 100 grammban 272,7 kalória lett.

A borsós bulgurb 100 grammjában 19,1 CH és 118,7 kalória lett.

A gombákra sem számoltam szénhidrátot, kalória pedig 179 lett 100 grammjában. 

 

40 gramm szénhidrát és 852 kalória : 201 gramm borsós bulgur + 80 gramm töltött gomba és 173 gramm muffin.

Jó étvágyat!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!