Egy egészségesebb élet

Mindenmentes apple crumble

Ezt a receptet még az életmódváltásunk kezdetén írtam le a receptes füzetembe, sajnos akkor a forrást nem jegyeztem fel, így most az eredeti szerző feltüntetése nélkül -kell- közölnöm ezt a receptet. Inzulinrezisztenseknek elsősorban tízóraira, illetve akár uzsonnára ajánlanám. Mindenmentesnek írtam, a gluténra érzékenyek természetesen olyan zabpehellyel készítsék, ahol a gyártó külön feltünteti, hogy nem “szennyezett” a termékük. Én a multifry gépemben készítettem, de sütőben is készíthető természetesen.

Hozzávalók:

230 gramm tisztított, kockára vágott alma

100 gramm aprószemű zabpehely

30 gramm por alapú édesítőszer -nálam 4édes, de bármilyen jó, ami 120 gramm kristálycukornak felel meg-

4 gramm őrölt fahéj

150 ml víz

1 evőkanál zsiradék -nálam kókuszolaj –

Elkészítése: Az almákat megpucoltam, felkockáztam és a multifry táljába öntöttem. Rámértem a zabpelyhet, a fahéjat a 4édessel. Rákanalaztam az olajat illetve felöntöttem a vízzel. Bekapcsoltam a gépet  és 25 perc alatt el is készült:

 

Aláírom nem a legdekoratívabb desszert, de igen finom és gyors. Nincs benne romlandó, ami nem utolsó szempont ha előre kell elkészíteni a kis étkezésekre valót. 

Ha valaki szeretné ki lehet egészíteni akár egy kis dióval, pisztáciával vagy akár mandulával -ezekre szénhidrátot számolni nem kell, de vigyázzunk kalóriatartalmuk azért van, sőt igen magas-. 

Nekem 100 grammban 24,2 CH és 180,1 kalória lett. A fenti hozzávalókból kicsit több mint 30 dekányi kész étel készült el. 

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!