Egy egészségesebb élet

Tepsis raffaello cukorbetegeknek is

A receptemet ez alapján készítettem el, hogy egészségesebb és cukorbetegeknek is fogyasztható sütemény legyen a végeredmény, módosítanom kellett néhány dolgot.

Hozzávalók a tésztához (30×22 centiméteres tepsit használtam):

6 darab tojásfehérje -nálam ‘L’-es méret- + egy csipet só

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer -vagy bármilyen más édesítő ami 80 gramm kristálycukornak megfelel-

100 gramm kókuszreszelék

45 gramm finomliszt

30 gramm darált zabpehely

65 gramm teljes kiőrlésű liszt

10 gramm lenmagliszt -e helyett természetesen lehet vagy zabpehely vagy teljes kiőrlésű –

Hozzávalók a krémhez:

6 darab tojássárgája -nálam ‘L’-es méret-

1 csomag vaníliaízű pudingpor

400 ml tejszín -lehet tehéntejjel -ekkor változni fog a CH tartalom- vagy cukormentes növényi tejjel -mandula- vagy kókusztej- is természetesen- 

40 gramm négyszeres erejű édesítőszer -lehet bármilyen más édesítő ami 240 gramm kristálycukornak megfelel-

130 gramm margarin

és a tetejére 50 gramm kókuszreszelék

Elkészítése: A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem egy csipet sóval. Közben kimértem a liszteket, a kókuszreszeléket, illetve az édesítőszert. Amikor a fehérjém kellő keménységű lett, óvatosan hozzákevertem a már felvert habhoz. Előmelegített sütőben közepes lángon (villany esetében 180°C) 25 perc alatt megsütöttem. 

300 ml tejszínt elkezdtem melegíteni, közben kimértem a pudingport, az édesítőt. A maradék 100 ml tejszínnel és a tojások sárgájával csomómentesre kevertem, amit a már meleg tejszínhez csurgattam. Kicsi láng mellett, folyamatos kevergetés mellett addig főztem, míg sűrű nem lett. Kimértem 130 gramm margarint amit a még forró pudinghoz kevertem. 

A kihűlt tésztára öntöttem a forró pudingot és megszórtam 50 gramm kókuszreszelékkel.

Érdemes kihűlés után még legalább 3 órára hűtőbe tenni.

Frissítés!

Kicsit módosítottam a tésztáján a következőképpen (így is nagyon finom lett):

Hozzávalók a tésztához:

6 darab tojásfehérje -nálam ‘L’-es méret- + egy csipet só

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer 

100 gramm kókuszreszelék

45 gramm finomliszt

80 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

25 gramm bambuszrostliszt

Hozzávalók a krémhez:

6 darab tojássárgája -nálam ‘L’-es méret-

1 csomag Bourbon vaníliás zabpudingpor

200 ml (főző)tejszín+200 ml víz 

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

100 gramm margarin

és a tetejére 50 gramm kókuszreszelék

 

Elkészítése megegyezik a fent leírtakkal.


Tápanyagértékek: a kész sütim súlya 1088 gramm lett, ebben 2873 kcal, 73,5 gramm fehérje, 216 gramm zsír és 136,2 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 110,9 gramm) lett benne nekem. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

 

Jó étvágyat! 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!