Egy egészségesebb élet

Megmaradt a sonka? Csináljunk quichet!

Ez a franciák pizzája, de valójában eredete Németországba vezethető vissza olvasható a Wikipédián. Már készítettem itthon párszor, mert ha van egy kis maradék hús, tejszín, zöldség éppen ami, süthető egy quiche. 🙂 Így a lenti töltelék hozzávalók listáját Mindenkinek a maga ízlése alakítja, a végeredmény felejthetetlen lesz. Mint mindennél, itt is 70-30% arányban használtam a liszteket, cukormentesen készült. Nekem a lenti adagból két tepsire -egy nagyobb és kisebb- való készült el.

Hozzávalók a tésztához:

245 gramm graham liszt

105 gramm finomliszt

200 gramm puha margarin

5 gramm só (nálam adalékmentes)

2 tojás sárgája (nálam ‘L’-es méret) – 38 gramm

Hozzávalók a töltelékhez:

10 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

600 gramm házi füstölt sonka

500 ml tejszín

3 darab tojás (‘L’-es méretű) – 180 gramm

120 gramm vöröshagyma

10 gramm teljes kiőrlésű tönkölydara -a töltelék alá, a tésztára, hogy a nedvességet beszívja-

150 gramm reszelt sajt

Elkészítése: A tészta hozzávalóit kimértem a robotgépem üstjébe és addig hagytam dolgozni, míg egy puha, de nem ragadós tésztát kaptam. Ha szükséges kicsi vizet is lehet hozzáadni, ez a liszttől függ. Amikor elkészültem vele, fóliába csomagoltam, és fél órára hűtőbe tettem.

SAM_4411

Közben felvágtam vékony szeletekre a vöröshagymát és üvegesre pároltam az olajon. Rávágtam nagyobb darabokban a sonkát, ráöntöttem a tejszínt. Felvertem a tojásokat és a már forró tejszínes-hagymás-húsra öntöttem. Addig kevergettem, míg rántottás állagú lett a töltelékem. 

SAM_4415

Kivajaztam a kör alakú tepsimet és rendhagyó módon nem nyújtottam, hanem a kezem és kanál/kés segítségével eligazítottam benne a tésztát úgy, hogy legyen pereme a tésztának. Azért nem nyújtom, mert nekem ez a tészta túl törékeny ehhez, kevesebb bosszankodással jár számomra és gyorsan el tudok vele készülni.

SAM_4417

Ezek után már csak egy lapos evőkanál teljes kiőrlésű tönkölydarával szórtam meg, hogy ha egy kevés nedvességet engedne sütés közben, akkor ne ázzon el az alja. Rákanalaztam a tölteléket, megszórtam reszelt sajttal a tetejét és közepes hőfokon (villanynál körülbelül 180°C) 25 perc alatt megsütöttem. 

SAM_4418

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!