Egy egészségesebb élet

Kakaós gofri cukorbetegeknek is

Ezt a gofri receptet a Férjem hozta haza az egyik kolléganőjétől, de még az életmódváltásunk előtti korszakban, tehát kellett rajta módosítanom. Sajnos a pontos a forrását így sem tudom, mert egy cetlin kaptam a receptet.

A lent megadott mennyiségekből szerintem egy 4 tagú család jól tud lakni egy leves mellett/után.

gofri1

Hozzávalók:

100 gramm darált zabpehely 

250 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

1 csomag sütőpor -7 gramm-

250 gramm olvasztott margarin

35 gramm négyszeres erejű édesítőszer

190 ml habtejszín -sajnos a 200 ml-es kiszerelésben ennyi volt-

200 ml víz

3 darab ‘M’-es tojás

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

3 gramm só (nálam himalájai)

10 gramm holland kakaópor (kihagyható)

Elkészítése: a liszteket, az olvasztott margarint, a sütőport, a tojásokat, a sót és édesítőszert a robotgépem üstjébe tettem, majd szép fokozatosan adagoltam a tejszínt, majd a vizet, végül pedig az olajat. Az eredeti receptben szó sem volt tejszínről (tejjel készült, tehát természetesen tejes verzió is működik) viszont így el tudtam érni, hogy csak lassú szénhidrát legyen a gofriban. A legvégén adtam hozzá a kakaóport. Ez egy igen sűrű gofri tészta, én pont ezért szeretem -lágyabb, mint a nokedlié, sűrűbb mint a palacsintáé-, így könnyebben el tudom igazgatni a sütőben.

gofri2

 Tápanyagértékek: az összes, sült gofrim súlya 1100 gramm lett, ebben 4919 kalória, 82,7 gramm fehérje, 354,7 gramm zsír és 327,3 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 317,5 gramm) lett benne nekem. 

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!