Egy egészségesebb élet

Almás táska a melegszendvicssütőből

Szerintem ez egy igen gyors harapnivaló, én kis étkezésre készítettem, általában azokkal “vagyok gondban”. A lenti mennyiségből 10 darab készült el (ezeket tízóraira és uzsonnára feleztem, így lett összesen 20 apróbb darab). Ahogy a neve is rámutat, melegszendvicssütőben készül.

Hozzávalók:

100 gramm darált zabpehely

75 gramm teljes kiőrlésű liszt

75 gramm finomliszt

10 gramm friss élesztő

100 gramm puha margarin

3 gramm só -nálam himalájai-

15 gramm 4édes -lehet más édesítőszer is-

110 ml víz

 

330 gramm tisztított alma

2 gramm őrölt fahéj

10 gramm 4édes 

Elkészítése: A lisztekkel alaposan elmorzsoltam a puha vajat, majd hozzáadtam az édesítőszert, a sót, az élesztőt is. Szép lassan adagolva a vizet egy könnyű, lágy, de nem ragadós tésztát gyúrtam. Közben a megtisztított és lereszelt almát feltettem főni fahéjjal és édesítőszerrel -nem főztem sokáig, körülbelül 4 percig- . 

 

 

Fél órát pihentettem. 10 darab 48 grammos adagra osztottam fel és a „melegszendvicssütő hosszúra” nyújtottam:

Minden tésztába összesen 33 gramm alma került, majd ráhajtottam a tészta egyik felét és már raktam is a melegszendvicssütőbe:

SAM_4170

100 grammban 22,6 CH és 196,9 kalória lett.

 

Tízórai :)

Tízórai 🙂


Almás táska

Almás táska

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!