Egy egészségesebb élet

Olcsó és gyors egytálétel

Már itt a recept elején meg is jegyezném, hogy a Férjem nem szereti ha megsütöm, jobb szereti ha külön megpárolom a zöldséget, megsütöm a virslit és megfőzőm a tésztát -innentől így fogom készíteni a kedvéért-. Majd egybeöntöm és tálalom. Valóban akkor esély sincs arra, hogy a tészta felszív minden nedvességet még sütés közben, így szaftosabb a végeredmény. 

 

Hozzávalók:

350 gramm durum penne tészta (szárazon mérve)

360 gramm virsli -nálam 6 darab-

300 gramm mirelit zöldségkeverék

20 ml extra szűz olívaolaj

100 gramm reszelt trappista

250 gramm tejföl

Tejfölös öntet/mártogatós -egy főre, ha a tésztát megsütjük-:

100 gramm 20%-os tejföl+ ízlés szerint fűszerek

20 gramm majonéz -opcionális-

fél teáskanál fűszerkeverék -nálam házi arany mediterrán, ez cukormentes-

Elkészítése:a tésztát megfőzzük, majd leszűrve egy kiolajozott tepsibe öntjük. Majd felkarikázzuk a virslit -nem szoktam előre megfőzni-, rátesszük még fagyosan a zöldségkeveréket  és befűszerezzük tejfölt. Én sót, fehér borsot és bazsalikomot tettem bele. A befűszerezett tejföllel alaposan elkeverjük a virslis tésztát. Lereszeljük a sajtot és megszórjuk a tetejét. Én a trappista tetejére is szoktam bazsalikomot szórni. Közepes hőfokon 25 perc alatt készre sütjük.

dscf3248-masolata

Teljes kiőrlésű tésztával, olívabogyóval, sütés nélkül!

 

Mivel a tészta a sütőben kissé szárazzá tud válni, ezért tejfölös öntettel szoktuk enni. Csak összekeverjük a tejfölt, majonézt és ízlés szerint a fűszereket:

Virslis zöldséges tészta

Virslis zöldséges tészta


Tápanyagértékek (durumtésztás verzió): a teljes ételem súlya 1420 gramm, ebben 3279 kalória, 127,4 gramm fehérje, 173,9 gramm zsír és 295,3 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 284,5 gramm) szénhidrát lett benne. Ez utóbbi érték nagyban függ attól is, hogy milyen zöldséget használunk fel.

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!