Egy egészségesebb élet

Könnyű, zabpehelylisztes palacsinta

Általában a palacsintát is teljes kiőrlésű és finomliszt keverékéből szoktam csinálni, 70-30% százalék arányban. Ma viszont valamiért a zabpehely után nyúltam és nem bántam meg 🙂 A legnagyobb előnye (nekem legalábbis), hogy a zabpehely hihetetlen mennyi folyadékot képes megkötni, így a palacsintasütés felénél, rendszerint ismét öntenem kell hozzá egy kis folyadékot (az esetemben vizet), hogy süthető állagú legyen. 

Hozzávalók:

110 gramm darált zabpehely

170 gramm teljes kiőrlésű liszt

120 gramm finomliszt

2 darab ‘M’-es méretű tojás -110 gramm-

10 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer

csipet só

500 ml főzőtejszín

körülbelül 380 ml bubis ásványvíz + ami a sütés során még kellhet

10 ml extra szűz olívaolaj

Elkészítése: a tojást a csipet sóval, édesítőszerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet. Fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, majd a többi lisztet. A vízre fent azért írtam körülbelüli mennyiséget, mert a palacsinta tésztája igen sűrű lesz egy kis idő múltán a zabpehelynek köszönhetően. Így amikor már a felét kisütöttem kellett még vizet adjak hozzá -lehetett volna akár tejszín is, a kalória miatt jobb megoldásnak éreztem a víz hozzáadását-. A végén a tésztához öntöttem a kimért olajat, így én soha sem öntök külön a palacsintasütőbe, nem szokott leragadni. 

Palacsinta

Palacsinta

Talán arról nem is kellene írnom mivel lehet megtölteni… 🙂 A férjemmel mi fahéj+édesítőszer, illetve holland kakaópor+édesítőszer párosítással ettük. De volt már terítéken cukormentes mogyorókrémmel illetve cukormentes lekvárral. Ha túró is akad a hűtőben, akkor abból 100 grammig ehetünk számolás nélkül. 🙂

40 CH: tejszínes brokkolikrémelves és palacsinta

40 CH: tejszínes brokkolikrémelves és palacsinta


Tápanyagértékek: 1206 gramm kisült palacsintám lett. Ebben 2205 kalória, 73 gramm fehérje, 82,5 gramm zsír és 274,4 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva pedig 525,8 gramm) szénhidrát lett nekem. 

Jó étvágyat 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!