Egy egészségesebb élet

Túrós tiramisus pite

Valamelyik nap Mimi francia konyháját néztem, Ő, ott abban az adásban egy pekándiós pitét készített. Mimi alkotása ösztönzött arra, hogy készítsek valamilyen pitét, ez sült ki belőle:

A pite hozzávalói:

105 gramm teljes kiőrlésű liszt

45 gramm finomliszt

40 gramm margarin

1 db “M”-es méretű tojás

20 gramm 4édes

csipet só

30 ml víz

+szóráshoz 15 gramm teljes őrlésű tönkölydara

+ margarin a forma kenéshez

+ holland kakaópor a szóráshoz illetve ízlés szerint cukormentes habtejszín

A fenti alapanyagokat kimérjük és a vizet -még a mennyisége ellenére is- csak lassan adagolva öntsük hozzá. Egy lágy, könnyen formázható tésztát kellene, hogy kapjunk. Fóliába csomagoljuk és legalább fél óráig hűtőben pihentetjük. 

A túrós töltelékhez:

350 gramm túró

1 narancs héja 

20 gramm 4édes

1 db “M”-es méretű tojás

A túrót, a reszelt narancs héját, az édesítőt és a tojást alaposan kikeverjük. Hűtőbe tesszük.

A tiramisu feltéthez:

1 csomag tiramisu ízesítésű pudingpor

500 ml 1,5%-os tej

20 gramm 4édes

A pudingot megfőzzük, édesítjük.

A tésztát kivesszük és enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk. A kivajazott-sütőpapíros formánkba helyezzük és vékonyan megszórjuk teljes őrlésű tönkölydarával. Majd egyenletes vastagságban belesimítjuk a túrós masszát, rá pedig a tiramisu ízű pudingot. Magas hőfokon 25 perc alatt készre sütjük. Mikor kész és kihűlt, holland kakaóporral megszórjuk, esetleg cukormentes tejszínhabbal díszítjük. 

Túrós tiramisus pite

Túrós tiramisus pite

Kifejezetten hasznára válik a süteménynek, ha tud pihenni 1 napot a hűtőben. 

100 gramm süteményben nekem 16,1 gr szénhidrát és 168,9 kalória lett. 

Jó étvágyat! 🙂

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsanna Valentin-Bodor says:

    A pudingot először megfőzöd vagy csak kikevered a port a tejjel és úgy öntöd rá, mielőtt sütnéd?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!