Egy egészségesebb élet

Egyszerű és gyors amerikai palacsinta

Ezt a receptet is a gyorsasága miatt kedvelem. A nagyobbik lurkónknak is kedvébe tudok ezzel járni. Ez volt már nálunk reggeli -akkor mindenféle öntet nélkül eszem, mondjuk tejszínes kakaóval-, tízórai, ebéd második fogása, uzsonna, vacsora… szóval tényleg mindig minden étkezésre be tudtam eddig vetni. Körülbelül 25 perc alatt készülök el a lenti adaggal, tészta bekeverésétől az utolsó darab kisütéséig. 

A lenti receptet tejjel írtam le, mert most azzal készítettem el, de általában tejszínnel csinálom, így kevesebb lesz benne a szénhidrát mennyisége –és reggelire is ehetem-, viszont egy kicsivel magasabb a kalóriatartalma.

Általában pudingot főzök mellé, de lekvárral vagy éppen cukormentes mogyorókrémmel is nagyon finom. Ha cukormentes tejszínhab is akad a tetejére még jobb élményben lehet részünk. 

Hozzávalók:

140 gramm teljes kiőrlésű liszt

60 gramm finomliszt

25 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer

40 gramm olvasztott margarin

3 db ‘s’-es tojás -120 gramm-; ‘m’-es esetében elég kettő is

5 gramm sütőpor

250 ml 1,5%-os tehéntej

zsiradék a sütéshez -nálam extra szűz olívaolaj volt-

 

Elkészítése: A tészta összeállítása hihetetlenül könnyű, nemes egyszerűséggel minden hozzávalót -kivéve a tejet – egy tálba vagy a robotgép üstjébe helyezünk és addig dolgozunk a tésztával míg egy csomómentes masszát kapunk. A tejet lassanként adagoljuk, csupán azért, mert liszt minőségétől függően a fent leírt mennyiség lehet kicsit több vagy éppen kevesebb. Egy palacsinta tésztánál leheletnyit sűrűbb, de nokedli tésztánál folyékonyabb állagú masszát kellene, hogy kapjunk. Én teflonban sütöm egy csepp olívaolajon, de készítettem már kókuszolajon, régebben étolajon is. Nekem egy darab palacsinta egy evőkanálnyi tésztát jelent. 

Az elkészült amerikai palacsinták

Az elkészült amerikai palacsinták

A sütéséről: könnyen meg tud égni az alja, miközben a teteje még egy kicsit folyósként hat. Nekem kis lángon körülbelül 1 perc alatt megsül az egyik oldala és már fordíthatom is. Tehát érdemes figyelni, mert tényleg gyorsan sül. 

Tápanyagértékek: az összes palacsintám (tejes verzió) súlya 553 gramm lett, amiben 1263 kalória, 46 gramm fehérje, 52,7 gramm zsír és 142,1 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 139,4) lett benne. 

Én pudingot is főztem mellé, így a puding 100 grammjában 10 gr szénhidrát és 66 kalória lett. 

Csokoládé pudinggal

Csokoládé pudinggal

 

Jó étvágyat 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!