Egy egészségesebb élet

Diós muffin karamellizált almával

Ez egy saját kreálmány, azon felbuzdulva született meg a fejemben, hogy teljesen véletlenül rájöttünk két hete a férjemmel, hogy bizony a 4édes karamellizálható 🙂 Le voltunk döbbenve, mindig úgy tudtam -tévesen ezek szerint-, hogy cukoralkohol révén ez bizony nem lehetséges.

Hozzávalók:

70 gramm darált zabpehely

70 gramm teljes kiőrlésű liszt

60 gramm finomliszt

5 gramm sütőpor

150 gramm olvasztott margarin

3 db tojás -nálam s-es méretű- 120 gramm

50 gramm durvára vágott dió

20 gr 4édes

csipet só

Az almához:

190 gramm tisztított, apró kockára vágott alma

30 gramm 4édes

3 gramm őrölt fahéj

Elkészítése: a kockára vágott almát, a 4édest és a fahéjat a delonghi multifry gépembe tettem, valójában szinte biztos vagyok benne, hogy egy légkeveréses sütőben is tökéletes lesz, 20 percet hagytam dolgozni a gépet:

Delonghi multifry gép

Delonghi multifry gép

Közben a ledarált zabpelyhet, a liszteket, az olvasztott margarint, a diót, a 4édest, tojásokat, csipet sót és a sütőport a robotgép üstjébe mértem és addig dolgoztattam, míg homogén állagú tésztát kaptam:

A kész tészta

A kész tészta

A fenti képen látható masszához tettem a kész almát, majd a szilikon formákba mértem. Minden formába 46-47 gramm tészta került:

Diós muffin karamellizált almával

Diós muffin karamellizált almával

1 darab muffinban 10,02 CH és 23,3 kalória lett nekem. Így pont megfelelt uzsonnára egy tejeskávé kíséretében:

Nagyszerű uzsonna, pontosan 20 gr CH

Nagyszerű uzsonna, pontosan 20 gr CH

Ha van kedved Kedves Olvasó látogass el facebook oldalamra is, itt.

 

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!