Egy egészségesebb élet

Egyszerű étcsokoládés túrószuflé

Ez egy nagy kedvencem, rengeteg lehetőség van az ízesítésére, jelen esetben étcsokoládé került az aljára. Ebből a mennyiségből 4 szuflé formára elengedő készül el.

Hozzávalók:

150 gramm túró (zsírszegény)

3 db esetemben most ‘s’-es tojás -120 gramm- 

25 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer

1 fél, kicsi citrom leve

100 gramm 12%-os tejföl

25 gramm teljes kiőrlésű liszt

csipet só

összesen 4 kocka, legalább 70%-os étcsokoládé, nálam 21 gramm (minden tálka aljába egy darab kocka)

Elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Én a fehérjéhez szoktam adni pár csepp citromlevet, hogy a hab keményebb, tartósabb legyen. A sárgákat, a túrót, az édesítőt, a citrom levét, a tejfölt és a csipet sót alaposan elkeverjük. Majd a felvert habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Én egy spatula segítségével határozott mozdulatokkal igyekszem mindig elkeverni, a lehető legjobban a tészta ‘alá nyúlni”, hogy minél több levegő szoruljon bele.


A formák aljába egy-egy kocka csokoládét rakok, majd ráöntöm a masszát. Közepes hőfokon 20 perc alatt készre sütjük őket. Nekem most nem volt időm a gyerkőcök miatt szöszölni vele, de akár fel is lehet olvasztani a csokoládét és kimérve egyenletesen elkenni a forma aljába.


Tápanyagértékek: a kész szuflém súlya összesen 440 gramm lett, ebben 751 kalória, 47,7 gramm fehérje, 43,7 gramm zsír és 38,5 gramm szénhidrát lett (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 28,6 gramm) lett benne. 

dscf3180-masolata

 

Jó étvágyat 🙂

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!