Egy egészségesebb élet

Olívabogyós ciabatta

Az eredeti recept Paul Hollywood érdeme. Azonban, ahogyan azt tőlem már megszokhattátok, módosítottam az alapanyagokat, hogy egy egészségesebb verzió kerülhessen az asztalra:

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

20 gramm búzasikér

5 gramm só -nálam parajdi, ha az olívabogyó nem sós lében volt, abban az esetben 10 gramm-

25 gramm friss élesztő

80 gramm -paprikával töltött- olívabogyó 

40 ml extra szűz olívaolaj

350 ml langyos víz

1 db tojás a kenéshez

+ sok szeretet 🙂

Elkészítése: az olívabogyókat félbevágtam és alaposan megmostam, mivel igen sós vízben álltak, ebből kifolyólag a tésztához is csak 5 gramm sót mértem ki. Ha olívabogyó nélkül készülne akkor 10 gramm sót tennék hozzá. Minden hozzávalót a robotgép üstjébe mértem -vizet lassan adagolva, hiszen liszt minőségétől függően kicsit változhat a víz mennyisége is- és körülbelül 15 percet hagytam dolgozni. Pihentettem 40 percet:

Majd formáztam:

Formázott ciabatta

Formázott ciabatta

Vékonyan lekentem tojással és 30 perc alatt közepes hőfokon megsütöttem őket:

SAM_6462
Fekete olívabogyóval

Ami a számokat illeti:

Az összes sült ciabatta súlya 865 gramm lett, tápanyagértékek az egészre számolva: 2335 kalória, 85,1 gramm fehérje, 62,8 gramm zsír és 332,6 gramm szénhidrát.

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!