Egy egészségesebb élet

Sült sajtos spenótos ravioli IR kompatibilisen

No ez volt életem első ravioli próbálkozása és nem sok hiányzott, hogy a kudarcom (!) elvegye a kedvem tőle egy életre. Mert végül sült lett, már pedig a ravioli mint ismeretes egyáltalán nem kerül normál körülmények között sütőbe -vagyis eddig ismereteim alapján-. Egyébként ismét csak hálás lehetek Istennek, hogy inzulinrezisztens lettem, hiszen az életmód váltás előtt eszembe sem jutott volna ezzel “bajlódni” nemes -vagy tán kevésbé- egyszerűséggel csak leemeltem volna a boltban a polcról. De nézzük, hogyan készítettem, hol rontottam el és hogy mi sült ki belőle:

Hozzávalók:

A ravioli tésztához:

315 gramm teljes kiőrlésű liszt

135 gramm finomliszt

5 db tojás -ez esetben csak ‘s’-es méret, 200 gramm)

4 gramm só (nálam himalájai)

20 ml extra szűz olívaolaj

90 ml víz 

A töltelékhez:

350 gramm darált hús (nálam sertés)

fűszerek (só, bors, Házi Arany mediterrán fűszerkeverék, fokhagyma ízlés szerint)

2 db tojás (szintén ‘s’-es méretű, 80 gramm) a húsba és 1 a kenéshez

Spenóthoz:

nálam fagyasztott spenót 450 gramm

3 dl 1,5%-os tehéntej (lehetett volna tejszínnel is, és akkor ennyivel kevesebb a CH, növényi tejjel még nem próbáltam)

20 gr fokhagyma

fűszerek (só, bors)

A tetejére:

100 gramm reszelt trappista

Elkészítése:

A ravioli tésztához valókat kimértem a robotgép üstjébe és 10 percet dolgoztattam, a vizet folyamatosan adagolva. Egy viszonylag lágy tésztát kaptam. Amikor elkészült fóliába csomagoltam és hűtőbe tettem egy órára. Közben összedolgoztam a tölteléket a fent leírtak hozzávalóiból. Majd körülbelül 3 mm vastagra nyújtottam a tésztát és egy derelyeszaggató segítségével megtöltöttem a kivágott formákat, illetve a kör széleit vékonyan megkentem tojással:

Egy kiskanálnyi fűszerezett húst tettem a közepébe

Egy kiskanálnyi fűszerezett húst tettem a közepébe

SAM_3723

 

Na és én itt vétettem hibát… ugyanis felébredtek a gyerekek, a már megtöltött raviolikat betettem a hűtőbe és körülbelül 30 perc múlva már forraltam is a vizet. Igen ám, de nem liszteztem meg a nagy kapkodásban a kiszaggatott, megtöltött ravioli tésztákat és bizony egymáshoz tapadtak… hát erre nem gondoltam, pedig annyira kezdőnek nem gondoltam magam -eddig 😀 -. Na de vacsora kell, mit lehet tenni:

azért megpróbáltam őket megfőzni, lesz ami lesz alapon, hát fotó nem készült róla inkább… gyorsan berakosgattam egy tepsibe őket. Megfőztem a spenótot és ráöntöttem, majd reszeltem rá sajtot és betoltam a sütőbe. A legmagasabb hőfokon 10 percet majd vissza véve közepesre még 25 percet sütöttem, íme:

Sült sajtos spenótos ravioli

Sült sajtos spenótos ravioli

Ahhoz képest, hogy nagyon kétségbe estem mikor ráébredtem mekkora hibát vétettem egészen szép lett -szerintem-, ízre még nem tudom, mert uzsonna időben a 20 gramm gyors szénhidrátomat inkább kávéra használom fel 😀 

Az egész tepsi ételben 306,41 CH és 3273 kalória lett nekem. 18,3 CH és 195,7 kalória van 100 gramm kész ételben. 

30 CH-s vacsora esetén ez 163,9 gramm ételt jelent, ami 318,9 kalória.

40 CH-s vacsora esetén 218,5 gramm, ami 426,6 kalória. 

Jó étvágyat! 🙂

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

És kérlek, az engedélyem nélkül:

do-not-copy-160138_1280

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!