Egy egészségesebb élet

Gyümölcsös kölespuding

Ennek a receptnek az alapját itt találtam. Szívesen ettem volna az eredeti receptben leírtak szerint, de 1. mákom éppen nem volt itthon, 2. a banán alapvetően nem túl jó választás inzulinrezisztencia esetén -bár ez éppen uzsonnára készült-, hozzáteszem én szoktam enni, csak olyan keveset lehet, hogy sokszor el is megy tőle a kedvem.

Hozzávalók:

350 gramm hántolt köles

550 ml tej (szerintem növényi tejjel is szuper lehet, illetve tejszínnel is készíthető, akkor azonban a szénhidráttartalma csökkenni, a kalória-, és zsírtartalma pedig nőni fog)

550 ml víz

1 evőkanál vanília aroma

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

feltétnek bármilyen gyümölcs

 

Elkészítése: a kölest feltettem főni vízzel (350 ml) és a tej (350 ml) keverékével majd fedő alatt, kis láng fölött körülbelül 20 perc alatt megfőztem. Én szeretem akkor elzárni alatta a gézt, ha még van egy minimális folyadék a tetején. Ezek után a fedőre egy konyharuhát borítok és hagyom további 10 percet pihenni/puhulni.

Utána hozzáadtam az édesítőszert, a vanília aromát.

Fogyasztás előtt a maradék 200 ml tejet és 200 ml vizet ráöntöttem a kölesre, ugyanis az a tapasztalatom, hogy annyira megszívja magát folyadékkal, hogy a szó szoros értelemben megáll benne a fakanál. Mi inkább lágyabb állaggal kedveljük, ezért szoktam tálalás előtt még felönteni és alaposan elkeverni.  

Mindenféle gyümölccsel szeretjük: kiwi, párolt fahájas alma-meggy stb. Nagyon finom kókuszreszelékkel, dióval, mákkal.

Tápanyagértékek: a kész kölespudingom súlya 1373 gramm lett, ebben 1467 kcal, 49,8 gramm fehérje, 22 gramm zsír és 266,7 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is). Ezek csak tájékoztató adatok!

 

Jó étvágyat!

13720671_1031677386867966_1821361263_o

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel a hírlevélre és minden hétfőn értesítelek az elmúlt hét cikkeiről!

Köszönöm!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!