Egy egészségesebb élet

Egyszerű, de nagyszerű

Mindenképpen valami húsos ételt szerettem volna a tegnapi grízgaluska leves és burgonyás pogácsa (itt) után. A fasírt nálunk nagy kedvenc, de kinél nem? Akadt még a hűtőben már nagyon fogyasztásra váró gomba is. Végül lettek fasírtok és darált hússal töltött sült gombafejek tetejükön natúr krémsajttal. Köretként párolt zöldséges bulgur került az asztalra, ami nálunk szintén nagy kedvenc. 

Fasírt és darált hússal töltött gombafejek natúr krémsajttal

Fasírt és darált hússal töltött gombafejek natúr krémsajttal


Bulgur vegyes párolt zöldséggel

Bulgur vegyes párolt zöldséggel

 

 

 

A húst (700 gramm) befűszereztem (só, bors, majoranna, pirospaprika) adtam hozzá fokhagymát, vöröshagymát, egy tojást és mivel gomba is került az asztalra  a gomba szára is bele lett aprítva. A férjem mindig kerek szemekkel nézett rám, mikor régebben kidobtam a gombák szárait, azóta a legvégső esetben kerül kidobásra. Fő, hogy a családfő békével a szívében-lelkében üljön az asztalhoz velünk 😉 😛 Gombócokat formáltam belőlük és leheletnyi vékonyat teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgattam, majd extra szűz olíva olajjal kikent tepsibe rakosgattam őket és közepes lángon körülbelül 45 perc alatt készre sültek.  

A gombafejeket alaposan megmostam, és beletöltöttem a befűszerezett húst, majd egy kanálnyi natúr krémsajtot tettem a tetejére. Őket is olajozott tepsibe rakosgattam és körülbelül 35-40 perc alatt meg is sültek. 

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízbe tettem (10 perc alatt megfő, én mindig főzés befejeztével egy fedő és konyharuha párosítása alatt még hagyom “pihenni” további 10 percig), közben megpároltam a zöldségeket (Vito Reform ételízesítővel ízesítettem, házit nem csináltam, de tervezem egy ideje, ebben pedig nincs cukor..éljen-éljen!). Bulgurt és a zöldséget összekevertem. 

Csak a köretre számolok CH-t ( szégyen fejemre nem voltam most túl lelkiismeretes, a teljes kiőrlésű morzsára kellett volna számolnom) így 100 grammban 18,7 CH és 94,3 kcal lett nekem.

Hasonlót már készítettem itt megtekinthető 🙂

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!