Egy egészségesebb élet

,,Mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma”

Nagyon szeretek kenyeret sütni, azt gondolom már ezért is hálát adhatok, hogy inzulinrezisztens lettem, mert ha nincs a “betegség” szerintem nem kezdtem volna el. “Nincs is” annál jobb dolog, amikor a frissen gőzölgő kenyeret kiveheti az ember fia-lánya a konyhapultra és belengi a lakást az illata. Ma már tényleg nagyon ritkán “fanyalodunk” a bolti kenyérre, már csak azért is, mert tisztességes teljes kiőrlésű kenyeret nehéz találni, ha meg megtaláljuk, valljuk be, nagyon drága.

Tegnap este ezt a szerintem, nagyszerű kenyeret sikerült megsütnöm a családomnak:

Chia magvas cipó

 

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

20 gramm búzasikér

20 ml extra szűz olívaolaj

10 gramm só

20 gramm chia mag

25 gramm friss élesztő

2 ek. búzakorpa -15 gramm-

300 ml langyos víz

Minden hozzávalót alaposan bedagasztottam. Egy jól gyúrható, nem ragadós tésztát kaptam:

A már megkelt tészta

A már megkelt tészta

40 perc kelesztés után formáztam és újabb 20 percet hagytam neki pihenni:

Utolsó kelesztés

Utolsó kelesztés

Majd 40 perc alatt közepes lángos készre sütöttem és íme a végeredmény:

Chia magvas cipó

Chia magvas cipó

Egy nagyon picit megkapta a tetejét, de nekem így is tetszik 🙂

100 grammban 36,1 CH és 236,7 kcal lett nekem.

Mindenkit bátorítok, hogy süssön otthon kenyeret, nem vesz túl sok időt igénybe, és tényleg ég és föld a bolti és az otthoni. 

Ha szeretnél Kedves Olvasó többet megtudni a chia magról, itt is olvashatsz róla.

Jó étvágyat!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Elnézést, valóban a recept leírásomból nem egyértelmű, belekevertem a 20 grammot, a tetejét meg csak a kereszt alakzatba megszórtam külön. 🙂

  2. Magdi Ipacs says:

    A chia magot a kenyérbe kevered, vagy a tetejére szórod, amint a képen is látszik?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!