Egy egészségesebb élet

Az IR kompatibilis palacsinta

IR kompatibilis palacsinta

IR kompatibilis palacsinta

Ez a palacsintarecept nagy kedvencem, mert csak lassú szénhidrátot tartalmaz. És bár mindig eljátszom a gondolattal, hogy reggelire milyen csuda jó lenne, mondjuk egy kis fahéjas palacsinta, még soha sem sikerült annyit csinálnom, hogy a fiúk mellett maradjon másnap reggelre. No de nem baj, kell ennél nagyobb dicséret?!

Hozzávalók:

2 db tojás -100 gramm-

10 gramm négyszeres erejű édesítő – vagy más egyéb édesítőszer-

1 csipet só

5 ml extra szűz olívaolaj

280 gramm teljes kiőrlésű liszt

120 gramm finomliszt

300 ml tejszín

450-500 ml ásványvíz

Elkészítése: igazán semmi extra dolog a fenti hozzávalókat alaposan összekeverjük csomómentesre. Én teszek bele olajat így amikor sütöm, már nem használok külön hozzá. A tejszín  ez esetben főzőtejszín volt, de nálam sokkal okosabb emberek is megmondták már olyan nincs, hogy főzőtejszín, a tejszín 30%-nál kezdődik… ettől függetlenül két nagyszerű tulajdonsága van: pénztárcakímélőbb és az IR-ben a 10% zsírtartalom miatt már nem számolunk a szénhidráttartalmával. Hatalmas előnye továbbá, hogy a zsírtartalma kedvezőbb.

A fenti képen Norbi update mogyorós krémjével van megtöltve – egy palacsintába 10 gramm került-. De ha van elég időm, akkor saját készítésű mogyorókrém kerül elő a szekrényből. 

Túróval és házi cm. eperlekvárral töltve

Túróval és házi cm. eperlekvárral töltve

Az összes palacsinta súlya 1040 gramm lett. A teljes mennyiségre számolt tápanyagértékek: 1951 kalória, 68 gramm fehérje, 54 gramm zsír és 273 gramm szénhidrát -az IR diéta szabályai szerint számolva 259 gramm-. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!